Kanske något av det bästa jag vet är att gå ut i skogen en solig höstdag och få ta in färgerna och doften från naturen. Något jag säkert delar med många men som vi väljer bort för allt annat som ska göras. Märkligt inte sant! Varje morgon står vi med ett oskrivet blad och ska fylla vår dag med innehåll och har möjligheten att fylla det med i alla fall något vi tycker om och mår väl av. När man säger detta så reagerar många med att försvara sig varför man inte gör det som får en att må väl.

För många år sedan hade jag en mycket klok chef som sa till mig på min första arbetsdag att det finns bara två alternativ för att få det man önskar sig. Det är “valet” antigen så lär man sig att göra egna val annars kommer någon annan att gör dom åt dig. Detta uttalande har följt mig under mina år sedan dess och blir mer påtagligt då stressen gjort sig påmind. När jag inte får egentid och tid till reflektion och påfyllnad av energier.

Man blir ju klokare med åren det är sant men även om man blir det så och vet nytta med detta så gör man ändå inte det egna valet. Varför ? Ofta återigen så går vi i försvar för det är så många av oss fungerar trots visdomen vi fått till oss att det egna valet bara gör oss gott.

Urban Gattzén


Liknande inlägg: