När jag jobbade som säljare på 90-talet hade jag en runda som innebar att jag var i Småland varannan vecka. Inget märkvärdigt i sig men en gång hände en sak som etsat sig fast där.

När jag stod och jobbade med mina produkter i Konsumbutiken så såg jag en gammal dam som sträckte sig ner i frysdisken en bit bort för att plocka upp något. Jag fortsatte med mitt och kände efter en stund att någon stod och tittade på mig.                           Det var damen, hon stod kvar vi frysdisken och tittade bestämt på mig.

Min gissning var att hon var kring de 80, hon log så där äldre och barn kan le så man blir varm inombords. Sen började hon gå mot mig, jag stannade upp och inväntade henne. Trodde det var hjälp hon skulle be om kanske något hon inte nådde i disken eller så ville hon bara få lite hjälp. Hon var väldigt liten och såg gudomlig ut när hon nu stod framför mig.

– Kan jag hjälpa till med något frågade jag?

Det var ganska vanligt att folk trodde man jobbade i butiken bara för att man gjorde i ordning i sin hylla/avdelning så jag var van. Hon ställde ner sin varukorg på golvet och tittade på mig och log.

– Vet du om en sak sa hon till mig?

– Nej svarade jag det vet jag inte!

– Du har tre änglar runt om kring dig, sa hon! En på varje axel och en stor bakom dig.

Jag tittade på henne och hon bara log sedan gick hon lämnade sin korg och försvann. Jag stod kvar en stund sedan gick jag efter för jag blev nyfiken men då var hon spårlöst borta. Den dagen funderade jag mycket på vad som hände och händelsen dyker upp med jämna mellan rum och jag undra fortfarande vad det som hände.                   Kanske ett budskap av något slag vad vet jag men händelsen gör mig fortfarande varm och glad. Kanske var det hon som var en liten ängel, vad tror du ?

Urban Gattzén - Madonna