Urban Gattzén

Jag minns skorna innanför dörren, en blöt handduk på ett golv, hög musik, oron på nätterna sakerna som ibland gjorde mig irriterad när barnen var små. Hur jag höjde rösten efter en jobbig dag och att mina barn ibland fick en dos av min frustration.

Nu sitter dom i varsin världsdel och berikar sina liv med nya upplevelser och nya erfarenheter. Själv går ja och längtar efter alla dom små saker som tidigare kunde göra mig frustrerad. Samvetet kryper upp och har kärleken som följeslagare och jag blir alldeles varm.

Säkert är det så för dom flesta när tiden infinner sig och man hinner reflektera vill man sudda ut gamla beteenden. Man är inte mer än människa brukar man skydda sig med att säja. Ja så är det man fick ju själv en släng av den sleven när man själv växte upp.

Idag kommer jag att låta handduken ligga kvar på golvet i badrummet, låta skorna stå innanför ytter dörren, spela musik på högsta volym och vara ute sent. Detta som en hyllning till mina två underbara barn som befinner sig på andra sidan av jorden. Jag älskar er av hela mitt hjärta. / Pappa

 


Liknande inlägg: