Jag menar spara på det du tycker om så mycket och som alltid ger dig lyckokänsla och positiva energier.
I mitt fall har det ofta varit filmer, musik och böcker. Nu på senare år har även bilden/fotot tagit en plats som ger mig en puff i rätt riktning.
Har träffat på personer som har doften som en energikänsla det tränar jag på cement, jäst och terpentin är det som dyker upp först.
För några år sedan fick jag möjligheten att vandra med 7 pensionärer under en dag. Min strategi blev att försäkra få lyssna på var och en ungefär en timma var.
Jag lyssnade och fick mycket klokskap till livs.
En av personerna berätta on förmågan vi har att lära och ta in saker. Den kunskapen har jag haft stor nytta av speciellt när jag jobbat med ungdomar eller föreläst. Han sa att grunden är lyssna, se eller känna.
Då den största delen av människor lär sig på att lyssna och läsa är det ju viktigt att den som talar är duktig i retorik.
Många behöver en bild att hänga på i sammanhanget i den skaran återfinner jag mig själv. Fattade då varför flaggor, länder och geografi funkade så bra för mig.
Den sista gruppen är dom som behöver känslan i sin inlärning tror inte det fanns när jag växte upp, jag menar i undervisningen.
Så plötsligt kom vi till en glänta då sa han här har vi varit tidigare eller hur gubbar, förra året var vi på denna plats.
Det minns jag inte sa psykologen i gruppen men jag minns vad det var vi pratade om i alla fall när vi gick här förra året.
Inressant eller hur sa den gamle läraren där ser du han minns våra samtal själv minns jag platsen. Det är det jag ville lära dig sa han och försvann in i skogen en stund.
Urban Gattzén